torsdag 23 september 2010

Det e mycke nu

skulle kanske valparna ha sagt, om de kunnat prata. De är tuffa som terrorister hemma med varandra och inget längre i innemiljön som är särskilt ovanligt. Det börjar rätt och slätt bli lite tråkigt?? Bra i så fall! -Nu känns det dags...-den första flygningen, färdiga att tackla allt nytt och spännande och utforska världen utanför!
Idag blev det en spontan fest hemma hos Inger med 5 schnauzrar, 5 barn och 4 vuxna, med kaffe, bullar och kaka. Så trevligt och så´n bra träning det blev! Efter det åkte vi till hundträningen där Balder och mammorna, Åshild och Chiko var med. Vi mötte hans nya familj med Kenzo, fint att se er där! Balder fick på riktigt möta "Rambo" en stor leonberger som var snäll. Balder tar emot belöningar rätt framför näsan på hundar och denna stora bamse. Otroligt! -ovanligt att se och grattis till famlijen Kenzo!  Med en sådan följsamhet och kontakt står dörren öppen för all form av hundsport. oj oj många är de som strävar...ni skulle bara veta!
I morgon stundar.....fotosession om vädret blir bra.

Belöningar

är vägen till framgång! Ja det är verkligen sant. Här fann jag en "godbitlista" jag gjort:
  • Makrill på tub, -är smart, man trycker ut en mycket liten del varje gång.
  • Leverpastej på tub
  • Popcorn (poppat 4-5 min. i lite vatten i micron)
  • Ett lightfoder (med 4,5 % fett finns för matglada) blandar man med gott godis får detta smak av varandra. (fodret heter ”weight reduction” och ingår i Specific’s serie).
  • Torrfisk för katter (pyttesmå fiskar finns)
  • Hundens eget foder!
  • Små bitar av en light korvskiva. (”Micra” på ett hushållspapper i micron för att redusera fett kan man göra)
  • Korv av kalkon går att köpa (är inte så fett)
  • Frystorkad eller vanlig torkad fisk (det finns grossister!)
  • 1/16 ! (max) av en Frolic
  • Havrefras/rågfras (typen med råg har lägst kalorihalt) S.k minifras finns också, samma fast mindre!
  • Små bitar av fiskpudding
  • Att torka själv går bra i micron, blodpudding och leverbitar t.e.x
  • Små bitar av pannkaka är mums!
  • Små ostbitar

Alla bitar (sådär 4 mm) så kan man belöna mycket. Variation med vanliga fodret och olika sorter är smart.

och en bild på lekbelöningar:

Handske på snöre, Lilla Nasse, En flätad dragleg av flisfilt, En kong på snöre med mat i, En gammal vitaminburk med skrammel på snöre. En boll på snöre.

onsdag 22 september 2010

Let´s sleep :)

Nu tränar vi dem i alltmer främmande miljöer för dem, hemma hos deras respektive familjer blev det igår.
Idag en sväng i djurbutiken igen där de hälsade på 2 hundar, en sheltie och en dvärgpincher på 9 månader, och hälsade på de kunder som kom in. Inger var med och hjälpte till, tack Inger!! Balder skällde på pincher´n men var mer intresserad av godiset jag hade med (fantastiskt bra!) efter en liten stund var det inget skäll mer.
De är inte översvallande svansviftare inför främmande, men inte rädda i alla fall.
Balder fick vara en stund ensam hos Inger, och Donna var där en stund med Nike på förmiddagen. På morgonturen i koppel möter de bussar och bilar, människor och andra varelser .....i regn och rusk som det varit den sista tiden. M.a.o fått träffa en massa snälla människor och hundar, något som är guld värt för framtiden. I morgon stundar en tur till hundklubben och Åshild skall komma på besök med några hundglada barn.
Bilder från den senaste tiden (blir mer som "hemma hos reportage":)
Gosig säng tycker vi!:

Två söta flickor :)
Hemma hos snälla Kenzo med Nike som utövar sitt favorit-trix :)
Balder och schnauzrarna Tootsie och Nelsons matte:
Nu sover vi!

måndag 20 september 2010

Turer

Nu går dom i koppel varje morgon en tur var för sig. Så åkte vi till hundträningen på kvällen. Där var en 9 veckors westie samt 2 chihuahuor som de fick hälsa på, och några stora hundar på avstånd. Balder satt mest och såg på dem. Inte undra på när ALLT är nytt. Donna var lite mer aktiv och försökte ta kontakt. På torsdag åker vi dit igen. Då borde dom vara lite mer framåt. Annars gick vi i parken också, och där gick det att få igång Balder med lek, inte illa! De tar bägge emot belöningar när vi är ute och det är ju kanonbra! Inga bilder från idag!

Tack alla ni som följt denna blogg. Den kommer snart att vara slut för valparna kommer till sina nya hem successivt och helt leverade om 2 veckor. Vi skal pröva ta bra bilder på dem och hoppas på bra väder framöver. De har bägge två fått kanonbra fronter, fina vinklar bak, bra pälsar och trevliga temprament! Hoppas kunna visa lite av det på bilderna. En filmsnutt var länge sedan eller hur :)